kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۱۶۴۰
تاریخ انتشار : ۰۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۰
در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت مطرح شد

تأکید روحانی بر ضرورت تسریع در جبران خسارت‌های زلزله سی‌سخت و اسکان موقت آسیب‌دیدگان

رئیس‌جمهور بر ضرورت کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان، جبران خسارت‌ها و همچنین تسریع در اسکان موقت کسانی که منازلشان در این زلزله خسارت‌دیده است با توجه به فصل سرما در این منطقه، تاکید کرد.



دویست و پنجمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت دیروز یکشنبه برگزار و در این جلسه وزیر راه و شهرسازی که به نمایندگی از طرف رئیس‌جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد و منطقه زلزله‌زده سی‌سخت سفر کرده بود، گزارشی از وضعیت زلزله‌زدگان، میزان آسیب و خسارات، روند امدادرسانی و مداوای مصدومان و اسکان موقت خانواده‌هایی که خانه‌هایشان آسیب‌دیده و همچنین برآورد خسارات وارد شده و برنامه‌ریزی برای کمک به ساخت منازل تخریب شده، ارائه کرد.
پس از ارائه این گزارش، رئیس‌جمهور بر ضرورت کمک‌رسانی فوری به زلزله‌زدگان، جبران خسارت‌ها و همچنین تسریع در اسکان موقت کسانی که منازلشان در این زلزله خسارت‌دیده است با توجه به فصل سرما در این منطقه، تاکید کرد.
حجت‌الاسلام حسن روحانی در ادامه با‌ اشاره به گزارش وزیر راه و شهرسازی درخصوص آخرین وضعیت طرح اقدام ملی مسکن، این طرح را گام بزرگ دولت تدبیر و امید برای تامین مسکن دهک‌های پایین و متوسط درآمدی جامعه عنوان کرد و با ‌اشاره به روند خوب طی مراحل این طرح ملی و زیر بنایی اظهار داشت: امیدواریم بخشی از واحدهای در دست ساخت این طرح تا پایان این دولت تکمیل و افتتاح شود.
روحانی تامین زمین مورد نیاز برای اجرای طرح ملی مسکن از طرف دولت را نقطه قوت این طرح عنوان کرد و افزود: خوشبختانه این طرح با استقبال و مشارکت خوبی از سوی متقاضیان مواجه شده و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های درست، مسکن همه ثبت‌نام‌کنندگان در زمان مقرر آماده و تحویل شود.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به اینکه زمین مورد نیاز برای ساخت 260 هزار واحد فراهم شده است و مراحل ساخت واحدها در ریل طبیعی خود افتاده است، افزود: توزیع استانی طرح‌ها نیز متناسب با نیاز بوده و پروژه‌های اجرایی در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان و یزد در ماه‌های آتی به بهره‌برداری خواهد رسید.
در این جلسه همچنین وزیر امور اقتصاد و دارایی گزارشی از میزان تحقق درآمدهای مشخص شده در قانون بودجه سال 1399 به ویژه از محل وصول مالیات، فروش اوراق و درآمد حاصله از صادرات ارائه کرد.
براساس این گزارش وزیر اقتصاد با ‌اشاره به مالیات وصولی از مالیات‌دهندگان بزرگ و همچنین وصول مالیات‌های معوقه، از تحقق بخش عمده درآمدهای مشخص شده در بودجه سال جاری خبر داد.
رئیس‌جمهور در این رابطه تاکید کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته در سال جاری به‌ویژه تمهیداتی که در بودجه سال 1399 دیده شده بود، توانستیم درآمدها و هزینه‌ها را مدیریت کنیم و این مهم در شرایط جنگ اقتصادی و فشار حداکثری دولت ترامپ حاصل شد که به اعتراف خود آنها، به شکست این سیاست انجامید.
روحانی با ‌اشاره به تحقق اهداف بودجه سال جاری در حوزه اصلی درآمدها و هزینه‌ها، اظهار داشت: برنامه اقتصادی کلان دولت در سال جاری که بودجه نیز در ذیل آن است، براساس واقعیت‌ها و ظرفیت‌های اقتصادی کشور تدوین شد و در اجرا نیز محقق گردید.
ضرورت همکاری ایران و ترکیه
در مقابله با تهدیدات مشترک در منطقه
رئیس‌جمهور عصر یکشنبه در گفت‌و‌گوی تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه با اعلام حمایت از ترکیه در مقابل تحریم‌های آمریکا، تاکید کرد: تنها راه مقابله با اقدامات یکجانبه و غیر قانونی آمریکا، اتحاد و همدلی کشورهای تحت تحریم است.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش سطح مناسبات تجاری و اقتصادی دو کشور با اصلاح موافقتنامه تجارت ترجیحی، تسریع در اجرای توافقات ششمین نشست شورای عالی همکاری‌های ایران و ترکیه را مورد‌اشاره قرار داد و از آمادگی ایران برای میزبانی بیست و هشتمین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی در آینده نزدیک خبر داد.
روحانی با بیان اینکه ایران همواره طرفدار گفت‌و‌گو و بهره‌گیری از روش‌های مسالمت‌آمیز حل و فصل اختلافات در سوریه بوده است، بر تدوام روند گفت‌وگوهای سران سه کشور ایران، ترکیه و روسیه (ضامن روند آستانه) با هدف تلاش برای حل و فصل مشکلات سوریه از جمله فراهم شدن زمینه بازگشت آوارگان سوری به کشورشان و تدوین قانون اساسی این کشور تاکید کرد.
رئیس‌جمهور با استقبال از ابتکار همکاری منطقه‌ای با حضور کشورهای ایران، روسیه، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان، گفت: این طرح می‌تواند منافع قابل توجهی برای همه طرف‌ها داشته باشد و ایران برای همکاری در زمینه‌های تخصصی با کشورهای منطقه آماده است.
رئیس‌جمهور ترکیه نیز در این گفت‌وگو درخصوص راه‌های توسعه روابط دو جانبه، برگزاری سریعتر کمیسیون مشترک همکاری‌های دو کشور، گسترش مناسبات تجاری بویژه با استفاده از ظرفیت‌های تجارت ترجیحی و همکاری و گفت‌وگوهای موثر برای تقویت صلح و امنیت منطقه تاکید کرد.