kayhan.ir

کد خبر: ۱۹۹۸۹۲
تاریخ انتشار : ۱۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۰:۳۰
به دستور رئیس‌جمهور انجام شد

آغاز بهره‌برداری از ۴ پروژه مهم معاونت علمی‌ و فناوری و وزارت جهادکشاورزی

رئیس‌جمهور روز پنج‌شنبه طی مراسمی ‌۴ پروژه مهم معاونت علمی ‌و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت جهاد کشاورزی را افتتاح کرد.

در این مراسم، طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسما در استان البرز، طرح تولید واکسن سرطان دهانه رحم در استان تهران، طرح تولید ماده اولیه دارویی سِرتِرالین در استان مرکزی و خط تولید بایوفسفات بایوران نیز از سوی وزارت جهادکشاورزی در استان البرز به‌طور رسمی ‌آغاز شد.
برای اجرای این ۴ پروژه ۵۰۴ میلیارد تومان اعتبار صرف شده و با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۳۳۹ فرصت‌ اشتغال پایدار مستقیم ایجاد خواهد شد.
حجت‌الاسلام روحانی در آئین  افتتاح این طرح‌ها، چنین اقدامی در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان را به معنای ارتقای کشور در علم و فناوری دانست و گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان نقش مهمی‌در توسعه علم و فناوری کشور داشته‌اند و دولت با تمام توان از این شرکت‌ها حمایت می‌کند.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به طرح‌هایی که امروز در زمینه دارو و واکسن افتتاح شد، اظهار داشت: موضوع تولید دارو در جهان امروز بسیار مهم است و اینکه امروز یک طرح برای ساختن واکسن انسانی و برای درمان یک بیماری شایع به بهره‌برداری رسید، برای کشور بسیار موجب امیدواری در تأمین دارو و حتی صادرات مواد دارویی است.
روحانی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان این امیدواری را ایجاد کرده‌اند که می‌توانیم گام‌به‌گام در عرصه تولید نیازمندی‌های دارویی کشور در داخل بی‌نیاز شویم، تصریح کرد: هرگونه سیاست‌گذاری و تسهیل‌گری در زمینه فعالیت این شرکت‌ها  لازم باشد، از سوی دولت انجام خواهد شد.
رئیس‌جمهور با‌ اشاره به اینکه دستیابی به توان تولید گسترده واکسن و به‌ویژه واکسن‌های انسانی از ابتدای فعالیت دولت یازدهم مورد تأکید بوده است، خاطرنشان کرد: باعث خوشحالی است که معاون علمی ‌و فناوری ریاست جمهوری امروز اعلام کردند در زمینه تولید واکسن آنفلوآنزا گام‌های بلندی برداشته شده و ساخت این واکسن در ماه‌های آینده به ثمر خواهد رسید که این برای مردم بسیار آرامش‌بخش خواهد بود.
روحانی با اظهار خشنودی از اینکه بسیاری از فعالیت‌های دانش‌بنیان در کشور با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام می‌شود،‌ گفت: موضوع تأمین نیازهای دارویی و غذایی برای همه کشورها جزو مسایل مهم و امنیت‌آفرین است که شرکت‌های دانش‌بنیان در کشورمان در هر دو زمینه فعالیت‌های بسیار خوبی داشتند.
رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید تلاش کنیم شیوه تجویز و مصرف دارو و نیز مصرف مواد غذایی در کشورمان اصلاح شده و از مصرف بی‌رویه و اتلاف مواد غذایی و دارو پرهیز شود، اظهار داشت: گزارش‌های آماری حاکی از ضایعات 40 درصدی مواد غذایی در کشورمان دارد که باید برای اصلاح این وضع اقدام مؤثر و جدی انجام شود.
ضرورت تعیین جریمه‌های لازم
 برای تضمین رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی
رئیس‌جمهور همچنین روز پنجشنبه در جلسه روسای کمیته‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: بر اساس انتظار و مطالبه جامعه و نیز دستگاه‌های نظارتی و مسئول برای وضع ضمانت اجرایی در قبال رعایت دستورالعمل‌ها و جریمه کسانی که پروتکل‌ها را رعایت نمی‌کنند نظیر آنچه در کشورهای دیگر نیز اجرا شده است، جرائمی ‌متناسب با تخلفات در سه سطح ادارات، اصناف و کسب‌وکارهای خصوصی و  فضاهای عمومی و همچنین دستگاه‌های ناظر و جریمه‌کننده، مشخص شده است.
روحانی نظارت‌های گسترده‌تر و وضع جرائم بر اساس مطالبه عمومی و درخواست دستگاه‌های مسئول و نظارتی را برای تضمین رعایت دقیق و همگانی دستورالعمل‌های بهداشتی و مهار روند شیوع بیماری کرونا در جامعه، ضروری خواند و از روسای کمیته‌های امنیتی- اجتماعی و درمانی ستاد ملی مقابله با کرونا خواست تا دستورالعمل تدوین شده در این عرصه را برای تصویب در جلسه روز شنبه ستاد ملی ارائه کنند.
وی اظهار داشت: درخصوص ادارات باید تخطی از پروتکل‌ها به‌عنوان تخلف اداری محسوب شده و طبق ضوابط اداری، با قاطعیت و جدیت با متخلفان برخورد شده و مورد توبیخ اداری قرار گیرند.
رئیس‌جمهور افزود: درخصوص اصناف نیز ضروری است با کمک سازمان‌های مرتبط با اصناف و بنگاه‌های خصوصی و اتاق اصناف، نظارت‌ها با قاطعیت دنبال شود و متخلفان چه صاحبان مشاغل و بنگاه‌ها و چه خدمات‌گیرندگان، بر اساس جرائمی‌که تعریف شده باید برخورد شوند.
روحانی با‌ اشاره به اینکه ستادهای استانی مقابله با کرونا با توجه به مصوبات گذشته ستاد ملی همچنان با مجوز وزیران کشور و بهداشت و متناسب با وضعیت شیوع کرونا در استان‌های خود تصمیم می‌گیرند، دستور داد با توجه به وضعیت شدیدتر کرونا در تهران، کنترل‌ها و نظارت‌ها با دقت، شدت و جدیت بیشتری دنبال شود تا هرچه سریع‌تر به شرایط کنترل و مدیریت شده بیماری، نزدیک شویم.