kayhan.ir

کد خبر: ۱۸۲۲۸۲
تاریخ انتشار : ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۹

اخبار ویژه



سوء‌مدیریت و تحمیل تورم یعنی خوشحال کردن 83 میلیون ایرانی؟!
بخش‌هایی از سخنان آقای روحانی در راهپیمایی 22 بهمن، دوپهلو و به نوعی تخطئه عملکرد خود وی بود.
روحانی با وجود 10 بار انتخاب شدنش در انتخابات مختلف، اخیراً مهندسی شده بودن و انتصاباتی بودن انتخابات را القا کرده و با استقبال سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گروهک‌های تحریم‌کننده انتخابات و رسانه‌های بیگانه قرار گرفته بود.
او دیروز گفت:  اگر رژیم فاسد گذشته به مردم اجازه انتخاب می‌داد نیازی به انقلاب نبود. اگر رژیم گذشته مردم را آزاد می‌گذاشت تا در نوع حکومت، حکومت را برگزینند و انتخاب کنند و در نوع قانون اساسی، قانون اساسی مورد نظر خود را انتخاب کنند و بین استقلال و وابستگی مردم استقلال را انتخاب کنند و اگر رژیم گذشته به یک انتخابات سالم آزاد ملی تن می‌داد انقلابی نمی‌شد.
وی افزود: انقلاب بر مبنای آن بود که در انتخابات بسته شده بود. انسداد در و دروازه انتخابات مردم را هدایت کرد تا از مسیر یک انقلاب بزرگ این زنجیر را پاره کنند و راه را بر انتخابات باز کنند.
روحانی در ادامه با یادآوری حادثه سقوط هواپیمای مسافربری (مقارن با حمله موشکی به پایگاه آمریکا در بغداد) گفت: آن روز که هواپیما در کنار فرودگاه سقوط کرد و قلب ما و رهبری را سوزاند، مردم از ما عذرخواهی خواستند و نیروهای مسلح ما عمل کردند و سریعاً از مردم عذرخواهی کردند و اعلام کردند که دقت خواهند کرد چنین ‌اشتباهی هیچگاه تکرار نشود.
وی همچنین اظهار داشت: اگر کاری کنیم که همه ما احساس پیروزی کنیم کار انقلابی است، انقلاب یعنی اقدامی ‌کنیم به نفع همه ملت. هر وقت  اقدامی به نفع همه ملت کردیم و ۸۳ میلیون نفر را خوشحال کردیم کار ما انقلابی است. هروقت۱۰ میلیون نفر را خوشحال و ۱۰ میلیون نفر نگران و بقیه را مردد کردیم باید فکر کنیم کجای کار ما ایراد دارد.
روحانی افزود: گاهی انتخاب بین این یا آن غلط است، مقاومت یا دیپلماسی غلط است، هر دو، هم مقاومت و هم دیپلماسی، شهید سلیمانی هم سردار میدان جنگ بود و هم یک دیپلمات ارشد در مذاکره بود. شهید سلیمانی در مسیر رفتن به جلسه گفت‌وگو با نخست‌وزیر عراق شهید شد. شهید سلیمانی به سمت میدان جنگ نمی‌رفت، به سمت میدان دیپلماسی می‌رفت که شهید شد. شهید سلیمانی در میدان جنگ سردار قوی و در میدان مذاکره دیپلماتی قدرتمند و عزتمند بود.باید همه ابعاد شهید سلیمانی را مدنظر قرار دهیم.
این اظهارات در حالی است که سوء مدیریت شدید و توجیه‌ناپذیر آقای روحانی موجب نارضایتی شدید مردم و موج‌سواری دشمنان شده است؛ چنان که نظرسنجی‌ها محبوبیت روحانی را 7 درصد و میزان مخالفت با وی را بالغ بر 76 درصد عنوان می‌کنند. همین سوء مدیریت موجب اغتشاش در دی ماه 96 و آبان 98 شد و آخرین بار با غافلگیر کردن مردم در ماجرای 3 برابر کردن قیمت بنزین، موجب بروز آشفتگی در بازار و فشار بر معیشت مردم شد.
آقای روحانی در حالی اصرار بر زنده نگه داشتن ماجرای تلخ سرنگونی هواپیمای مسافربری دارد که هرگز نه درباره کوتاهی خود در این ماجرا (عدم توقف پروازها مقارن عملیات موشکی علیه پایگاه نظامی آمریکا) و نه درباره سوء مدیریت فاحش اقتصادی و دیپلماتیک و خسارات حاصله از آن، از مردم عذرخواهی نکرده است.
او در حالی از ضرورت خوشحال کردن 83 میلیون ایرانی به جای 10 میلیون نفر سخن می‌گوید که قاطبه مردم -اعم از آنهایی که به او رأی داده و آنها که رأی نداده‌اند- از عملکرد او ناراضی هستند.
و بالاخره این که هرگز از دل دیپلماسی شهید سلیمانی، خسارت‌هایی مانند برجام (امتیاز نقد به دشمن دادن و وعده نسیه گرفتن) بیرون نیامد؛ چنان که آن شهید والامقام علناً از روند برجام و تداوم آن در قالب 2 و 3 انتقاد کرد و آن را نقشه دشمن برای تضعیف اقتدار ملت و نظام اسلامی معرفی نمود. سلیمانی هرگز اجازه نداد طرف مذاکره، او را تحقیر کند، هرگز طرف آمریکایی را «بسیار مؤدب» نخواند و امضای دشمن را «تضمین» ننامید و هرگز به دشمن التماس نکرد؛ نفوذناپذیر بود و به همین دلیل توسط دشمن ترور شد. این عقده‌گشایی دشمن را مقایسه کنید با تیترهای اولی که آقای روحانی برای VOA و BBC و رسانه‌های صهیونیستی و مقامات آمریکایی فراهم می‌کند!!

جروزالم پست: ایران به اطلاعات میلیون‌ها تبعه اسرائیل دست یافته است
منابع صهیونیستی از دسترسی احتمالی ایران به اطلاعات افسران ارشد اطلاعاتی اسرائیل خبر می‌دهند.
میدل ایست مانیتور در گزارشی نوشت: به دنبال آشکار شدن اشتباه «فاجعه‌بار» سایبری حزب لیکود اسرائيل، گزارش‌ها حاکی است ایران و سایر نهادهای اطلاعاتی، احتمالا به داده‌های شخصی افسران ارشد و مقامات اطلاعاتی اسرائيل دسترسی پیدا کرده‌اند. در این اشتباه عملیات سایبری، داده‌های خصوصی بیش از 6 میلیون رای‌دهنده اسرائيلی (صهیونیست) برملا شده است.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» نیز به نقل از «هارل منساشری» موسس شین‌بت- سازمان اطلاعات امنیت داخلی اسرائيل- اعلام کرد این حادثه از منظر ماهیت بسیار بدی که داشت، مایه نگرانی شدید است زیرا اطلاعات شخصی و واقعی تمام اتباع بالای 18 سال در این عملیات در معرض دید عموم قرار گرفته است.
منساشری افزود: «بسیاری نهادها از جمله سازمان‌های اطلاعات خارجی احتمالا به اطلاعات  شخصی «مقامات ارشد حزب لیکود، رهبر شین‌بت، رهبر موساد (سازمان جاسوسی خارجی اسرائيل) و دیگران دسترسی دارند. شرکت‌های خصوصی فراوانی هم هستند که خواستار این اطلاعات خواهند شد.»
در همین حال روزنامه «تایمز اسرائیل» این عملیات را «یکی از بزرگ‌ترین و نگران‌کننده‌ترین عملیات درز اطلاعات در تاریخ اسرائیل» خوانده است.
به نوشته میدل ایست مانیتور، این رسوایی تهدیدی است علیه «بنیامین نتانیاهو» که چند هفته پیش سازمان حفاظت اطلاعاتی شخصی اسرائیل با تایید این خبر اعلام کرد تحقیقات خود را درباره عملیات درز اطلاعاتی آغاز خواهد کرد.
هفته گذشته شکایتی به کمیسیون انتخابات رژیم صهیونیستی ارجاع شد که براساس آن، حزب لیکود با استفاده از دسترسی خود به اطلاعات رای‌دهندگان، بخشی به‌عنوان اطلاعات داده‌ها از تمام اتباع اسرائيل که در سن رای هستند ایجاد کرده است. بنا بر گزارشات، اطلاعات داده شده شامل نام کامل، جنسیت، آدرس منزل و در بسیاری موارد شماره تلفن همراه و انتخاب سیاسی میلیون‌ها نفری است که در این عملیات درز اطلاعات، تحت تاثیر قرار گرفته‌اند.

انصاری: احزاب اصلاح‌طلب لیست انتخاباتی مشترک می‌دهند
سرلیست نامزدهای اصلاح‌طلب در تهران تصریح کرد احزاب اصلاح‌طلب لیست مشترک انتخاباتی می‌دهند.
مجید انصاری ضمن سخنانی در نشست حزب ندای ایرانیان گفت: مشارکت حداکثری می‌تواند مجلس را از یکصدایی به چند صدایی هدایت کند.
وی افزود: شورای عالی تصمیم گرفتند که به عنوان شورای عالی اصلاح‌طلبان لیست نداشته باشند. شورا البته به احزاب مجوز داد که لیست داشته باشند و سیدمحمد خاتمی هم نیز در جلسه اخیر تاکید داشتند احزابی که کاندیدا نداشتند از یأس و تخریب کسانی که شرکت کردند پرهیز کنند. آقای خاتمی به شورای عالی توصیه کردند هر کجا که نامزد دارند از نامزدهای اصلاح‌طلب در سراسر کشور حمایت شود.
انصاری تاکید کرد: قرار بود لیست انتخاباتی جمعی از احزاب اصلاح‌طلب دیشب نهایی شود که به زودی نهایی می‌شود. ظاهرا حزب کارگزاران هم لیست مستقل می‌دهد که 10 الی 15 نفر از نامزدها مشترک هستند. حزب کارگزاران لیست 22 نفره یا 23 نفره ارائه می‌دهد.
مجید انصاری درباره سرلیستی خود گفت: هم در لیست ائتلاف احزاب اصلاح‌طلب و هم لیست  حزب کارگزاران سرلیست هستم.
انصاری خاطرنشان کرد: اگر به مجلس رفتم قانون جامع انتخابات را کلید خواهم زد و در سال اول و دوم مجلس باید این قانون اصلاح شود و مرزها باید تعیین شود؛ شورای نگهبان الان بخش عمده از اجرا و نظارت را با هم انجام می‌دهد.
وی گفت: برخی روش‌ها درست نیست؛ با روش‌های تحکم از بالا نمی‌توان جوان امروزی را قانع کرد که به سمت دین تشویق شود و این قانون‌ها در مجلس قابل اصلاح است.
عضو مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه با صحنه را خالی کردن مشکلات حل نمی‌شود، گفت: با صحنه را خالی کردن فقط اندیشه‌های خود را داوطلبانه به غیر واگذار کردیم؛ در صحنه سیاسی کسی تعارف نمی‌کند که بیایید حق خودتان را بگیرید وجود یک اقلیت قوی از یک اکثریت بی‌خاصیت بیشتر است.
عضو مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه اشکالات جدی به برخی از اصلاح‌طلبان و دولت وارد است، گفت: در سایر امور هم اصلاح‌طلبان بهتر می‌توانستند عمل کنند.
سرلیستی مجید انصاری در فهرست اصلاح‌طلبان در حالی است که این طیف این بار ترجیح دادند محمدرضا عارف رئیس فراکسیون امید و شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، این بار نامزد انتخابات نشود. محمدعلی افشانی شهردار پیشین تهران که نامزد شده بود، ترجیح داد انصراف دهد.

پرونده حقوق‌های نجومی وزارت نفت چرا با امضای سه نفره بسته شد؟
رسیدگی دیوان محاسبات به حقوق‌های نجومی ناتمام مانده است.
روزنامه رسالت با اشاره به مورجه دادستان دیوان محاسبات با روزنامه شرق نوشت: رسیدگی در دیوان محاسبات بر اساس ترمینولوژی حقوقی حاکم بر آن که همانا 140 ماده از قانون محاسبات عمومی و 47 ماده از قانون دیوان محاسبات می‌باشد، به گونه‌ای است که هر تخلف مالی که منجر به احراز تخلف یا اعلام برائت می‌گردد، باید با صدور رأی رکن صاحب رأی بدوی یعنی هیئت‌های مستشاری و رکن صاحب رأی قطعی یعنی حاکم شرع دیوان محاسبات باشد.
به عبارتی هر نوع مصالحه یا رفع و رجوع تخلف بدون صدور دادخواست و بدون صدور رأی بدوی و قطعی و معلوم شدن مجازات متخلف و تقویم و تسجیل میزان تخلف خارج از اختیار رکن صاحب رأی، مخل اختیارات این رکن خواهد بود که در برخی از پرونده‌های حقوق‌های نجومی شاهد بودیم، بدون آنکه رکنی از ارکان رأی دیوان را دور زده و با تنظیم یک صورتجلسه اختیار مستشار و حاکم شرع را مال خود کرده و در مقام رفع و رجوع پرونده حقوق نجومی
برآمده‌اند.
کدام ماده از مواد قانون دیوان محاسبات به دادستان یا دادیار یا معاون دیوان و یا یک حسابرس کل اجازه رفع و رجوع یک پرونده تخلف بخوانید صدور رأی در مورد یک پرونده کوچک را می‌دهد که در مانحن فیه در مورد تخلف نجومی‌بگیری مدیران نفتی داده شده است؟
آیا رئیس، دادستان، مستشاران و حاکم شرع دیوان از مفاد صورتجلسه مروخ 94/9/9 در مورد حقوق‌های نجوی مدیران ارشد وزارت نفت و شرکت‌های تابعه اصلی و فرعی آن ممضی به امضای 3 نفر از 8 نفری که نامشان در ذیل صورتجلسه آمده، آگاهند؟
گیریم که حقوق‌های نجومی که مقام معظم رهبری آن را حرام شرعی نامیدند را به امان خدا رها کنیم، در کدام نظام حقوقی امضای 3 نفر اقلیت در یک نشست 8 نفره معتبر است که در مورد حقوق‌های نجومی شرکت‌های تابعه وزارت نفت معتبر تلقی شود؟ آیا مستشاران و حاکم شرع صاحب رأی در دیوان، صورتجلسه مورخ 95/9/9 را بدون صدور یک فقره دادخواست، بدون صدور رأی رد و استرداد یک ریال وجه و بدون اعمال یک مجازات ساده اداری تایید کرده‌اند؟
این سه نفر از آن 8 نفری که نامشان در صورتجلسه 95/9/9 آمده، بر اساس کدام معیار و اختیار قانونی میزان حقوق و مزایای بالای 24 میلیون و 570 هزار تومان را قانونی و مبالغ مازاد بر این سقف را قابل استرداد دانسته‌اند؟
وجود مازاد دریافتی از چه مقطع زمانی و کدام سال مالی محاسبه شده؟ و به چه حسابی باید واریز می‌شد؟ مگر سال مالی 94 شرکت نفت در بازه زمانی 95/9/9 پایان نیافته بود؟ مگر حساب‌های شرکت نفت در این تاریخ بسته نشده بود؟ پس چرا اسمی از خزانه و لزوم واریز وجه اضافه به حساب درآمد عمومی در صورتجلسه تنظیمی نیست؟ چرا؟ مگر خزانه واضح‌ترین مصداق بیت‌المال نیست؟ مگر دیوان، حافظ و پاسدار بیت‌المال نیست؟ آیا یک ریال از آن بیست و چند میلیاردی که در متن صورتجلسه مورخ 95/9/9 نفتی‌ها آمده صرف‌نظر از محل تامین آن که خود یک مسئله است، به خزانه واریز شده؟
دادستان محترم دیوان می‌گوید با برخی از دستگاه‌ها بر سر صلاحیت‌های دیوان اختلاف‌نظر داریم، اما آیا بر سر عملکرد مالی دیوان محاسبات هم با رئیس محترم دیوان سر صلاحیت دیوان اختلاف‌نظر دارید؟ اگر ندارید، آیا به تخلف کمک 3 میلیون تومانی بن خرید اهدایی دیوان به اعضای کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس که به رسانه‌ها توسط دیده‌بان شفافیت کشیده شد هم به بهانه عدم صلاحیت رسیدگی نکرده و نسبت به رد و استرداد وجه اقدام نکرده‌اید؟
سخن در مورد عملکرد عالی‌ترین محکمه مالی و محاسباتی کشور که در دولت یازدهم و دوازدهم به یک اداره از اداره‌جات دولتی تبدیل و شأن پاسداری از بیت‌المال آن فروکاهیده شد، بسیار است. جا دارد اعضای مجلس آتی دهم با انتخاب ارکانی مسئول و کاربلد که از توان تجربی و بضاعت علمی و اهلیت در حوزه مالیه و محاسباتی برخودار باشند، به این کالبد فشل شده نظارت، خون جدید تزریق نمایند و با گزینش رئیس، دادستان و مستشاران کاربلد، مالیه‌چی و محاسباتی، کار دیوان را روی ریل نظارت صحیح باز گردانند.

بروکینگز: تحولات خاورمیانه به نفع ایران پیش می‌رود
یک اندیشکده آمریکایی معتقد است مجموع تحرکات آمریکا موجب شده خاورمیانه به سمتی پیش رود که به شکل فزاینده‌ای به نفع ایران است.
وب‌سایت اندیشکده بروکینگز در تحلیلی نوشت: در وضعیت گسترش تنش میان ایران و ایالات متحده، سه واقعیت کلیدی نمایان شده است؛ عدم برخورداری آمریکا از راهبردی مشخص، حرکت خاورمیانه به نفع ایران و نیاز واشنگتن به راه‌هایی برای اولویت‌بندی دوباره در منطقه.
راهبرد آمریکا در برابر ایران و حتی کل منطقه، راهبردی آشفته و ناشیانه است. دولت ترامپ اقداماتی انجام می‌دهد که کاملا در تضاد با اهداف راهبردی است. از یک سو در راهبرد امنیت ملی و دفاعی‌اش، کاهش تمرکز بر خاورمیانه و رقابت قدرت با چین و روسیه را هدف‌گذاری می‌کند و از سوی دیگر اقدامات و سیاست‌هایی را پیش می‌گیرد که افزایش تنش در روابط با ایران و بنابراین گرفتاری بیشتر در خاورمیانه و همچنین گسترش نفوذ روسیه و چین را به همراه دارد.
خاورمیانه در مسیری پیش می‌رود که به شکلی روزافزون به نفع تهران است. مسائل سوریه، لبنان، عراق و یمن و حتی موضع‌گیری‌های کشورهای خلیج فارس از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌گونه‌ای پیش می‌رود که دلخواه تهران است. ظرفیت و قابلیت نیروهای نیابتی ایران در گستره منطقه در حال رشد است و تهران همیشه راهی برای تامین سرمایه اولویت‌هایش می‌یابد.
ایالات متحده همچنان در برزخ خاورمیانه گرفتار مانده است.