kayhan.ir

کد خبر: ۲۱۲۴۳۱
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۶
نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی وین:

تصمیم تروئیکای اروپا برای ارائه قطعنامه‌ علیه ایران احمقانه است

نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی «وین» تأکید کرد تصمیم تروئیکای اروپا (آلمان، انگلیس و فرانسه) برای ارائه قطعنامه انتقادی علیه ایران در آژانس، چشم‌انداز احیای برجام را تضعیف می‌کند.




میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بین‌المللی وین در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، تصمیم تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه، انگلیس) برای ارائه قطعنامه‌ای انتقادی علیه ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را «احمقانه» توصیف کرد.
روز سه‌شنبه، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه از قصد کشورهای اروپایی عضو برجام برای ارائه قطعنامه انتقادی به آژانس درباره ایران خبر داد.
اولیانوف، تصمیمات تروئیکای اروپا در خصوص ارائه قطعنامه علیه ایران را شتابزده توصیف کرد و گفت: «من می‌توانم با همکاران خود در آژانس که مجبورند درباره چگونگی رسیدگی به مسئله ایران در جلسه فعلی شورای حکام تصمیم‌گیری کنند، ابراز همدردی کنم. توصیه ما این است: اگر آمادگی ندارید که با یک بحران احتمالی بین‌المللی مواجه شوید، پس از اقدامات شتابزده دوری کنید. بگذارید به دیپلماسی فرصت دهیم».
اولیانوف سپس توضیح داد: «وقتی می‌گویم «یک اقدام سیاسی پرخطر»، منظورم تصویب یک قطعنامه احمقانه‌ای است که می‌تواند چشم‌اندازهای احیای برجام را درست در لحظه‌ای تضعیف کند که این کار بسیار امکانپذیر شده است».
روز دوشنبه هفته جاری، خبرگزاری رویترز گزارش کرد که انگلیس، فرانسه و آلمان در حال تلاش برای پیش بردن طرح آمریکا برای ارائه قطعنامه از سوی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در انتقاد از ایران به دلیل کاهش همکاری‌ها هستند.
طبق گزارش رویترز، سه کشور اروپایی عضو برجام در نشست روز گذشته شورای حکام پیش‌نویس یک قطعنامه را در میان اعضا پخش کرده‌اند، که در آن نگرانی شدید نسبت به آنچه کاهش شفافیت از سوی ایران خوانده شده، ابراز و همچنین از ایران خواسته شده اقدامات خود را به عقب برگرداند.
به گزارش فارس، رویترز مدعی است در این پیش‌نویس که برای اعضای شورای حکام فرستاده شده و به دست این خبرگزاری رسیده، همچنین درباره «عدم پیشرفت» در دریافت توضیحات از سوی ایران در ارتباط با ادعای یافتن ذرات اورانیوم در سه سایت ابراز نگرانی شده است.
دولت آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) خارج شده و ضمن اعمال تحریم‌های متوقف شده ذیل این توافق، تحریم‌های دیگری علیه ایران وضع کرد.
تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد.
ایران اخیراً از روز پنج اسفندماه اعلام کرد اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می‌کند. اقدام ایران در راستای اجرای قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ایران است که شریکان ایران در برجام را به لغو تحریم‌ها و صیانت از منافع ملت ایران، در راستای حقوق مصرح جمهوری اسلامی ایران تحت بندهای ۲۶ و ۳۶ برجام ملزم می‌کند.
همصدایی کنگره و دولت بایدن علیه ایران
علی‌رغم پیام‌های متناقض و اظهارات تردیدآمیزی که دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران از خود نشان داده اما کنگره به‌دنبال راهی جهت ممانعت از هرگونه رفع تحریم‌های تهران هستند.
پایگاه واشنگتن فری بیکن در گزارشی نوشت: برخی اعضای کنگره آمریکا برنامه‌ای را تدوین کرده اند که مانع بازگشت دولت جدید واشنگتن به توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های ایران می‌شود.
از سوی دیگر در روزهای گذشته، والی ادیمو گزینه پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا برای معاونت وزارت خزانه‌داری در جلسه کمیته مالی سنا بر تعهد خود برای اجرای سخت‌گیرانه تحریم‌های واشنگتن علیه ایران تأکید کرد.
علاوه بر این، ریچارد نفیو از معماران شبکه تحریم‌های آمریکا علیه ایران و نویسنده کتاب «هنر تحریم‌ها» به عنوان معاون نماینده ویژه واشنگتن در امور ایران انتخاب شده است.
ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری گفت که واشنگتن آماده دیدار با ایران برای مذاکره درباره بازگشت دوجانبه به برجام است.
مقامات ایران تاکید کرده‌اند که آمریکا ابتدا باید تمامی تحریم‌ها را لغو کند و سپس به برجام بازگردد.
رهبر معظم انقلاب، بزرگترین حامی صنعت هسته‌ای
جواد کریمی‌ثابت، معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای ایران، سه‌شنبه در دیدار جمعی از مسئولان دفاتر نمایندگی نهاد رهبر معظم انقلاب در استان تهران که از فعالیت‌های جاری پردیس شهید شهریاری (تهران) و زیرساخت‌های پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای بازدید کردند، گفت: رهبر معظم انقلاب، همواره بزرگترین حامی صنعت هسته‌ای بودند و هستند و لازم است در مسیر معرفی کاربردها و تاثیرات گسترده فناوری‌ها و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای در زندگی عموم مردم گام برداریم.
رایزنی گوترش با وزیر خارجه قطر
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه قطر و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره توافق هسته‌‌ای 5+1 رایزنی کردند.
خبرگزاری رسمی قطر (قنا) گزارش داد که «محمد بن عبدالرحمان آل‌ثانی» و «آنتونیو گوترش»، درباره احیای توافق هسته‌ای بین ایران و 1+5 رایزنی کردند.
بن عبدالرحمان آل‌ثانی جمعه گذشته نیز در دیدار با سفرای کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان در دوحه، تاکید کرده بود که که از دیپلماسی و گفت‌وگو بین طرف‌های توافق هسته‌ای با ایران موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک»(برجام) حمایت می‌کند.