kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۵۴۸
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۲۸
در نامه‌ای به رئیس‌جمهور مطرح شد

هشدار 2500 پزشک و متخصص درباره عوارض واکسن‌های آمریکایی و انگلیسی

در حالی که پس از دستور رهبر انقلاب مبنی بر ممنوعیت واردات واکسن کرونا از آمریکا و انگلیس و نه ممنوعیت تهیه از تولید‌کنندگان خارجی مطمئن دیگر، برخی در داخل و خارج تلاش کردند این تصمیم را سیاسی و در تضاد با منافع مردم نشان دهند، بیش از دو هزار و 500 نفر از پزشکان و متخصصان کشورمان با دلایل مستدل و علمی ‌بر درست بودن این ممنوعیت تأکید کردند.


بیش از دو هزار و 500 نفر از پزشکان، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌‌های علوم پزشکی کشور طی نامه‌‌ای سرگشاده به رئیس‌جمهور ضمن تبیین مسئله واکسن آمریکایی و انگلیسی، متذکر شدند واکسن‌های mRNA تولید شرکت «فایزر» و «مادرنا» می‌‌تواند عوارض ناشناخته و گاه جبران‌‌‌ناپذیری به‌جای بگذارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، در نامه این پزشکان و متخصصان خطاب به آقای روحانی آمده است: «ضمن تقدیر و تشکر از زحمات همکاران پرتلاشمان در نظام سلامت و تلاش‌‌های جنابعالی، با توجه به اهمیت موضوع «واکسن کرونا»، اینجانبان جمعی از اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌‌‌های علوم ‌پزشکی کشور مواردی را در این خصوص متذکر می‌‌‌شویم:
1. همان‌گونه که مستحضر هستید بیماری کرونا به‌عنوان یک بیماری نوپدید، به‌طور مداوم علائم و عوارض جدیدی از خود نشان می‌‌‌‌‌دهد، به همین قیاس واکسن آن به‌خصوص واکسن‌‌‌‌‌های نسل جدید یعنی واکسن‌‌‌های ژنتیکی (مانند واکسن mRNA تولید شرکت فایزر، مادرنا و...) می‌‌تواند عوارض ناشناخته و گاه جبران‌‌‌ناپذیری به‌جای بگذارد و هنوز حتی زمان لازم برای مشخص شدن کامل عوارض کوتاه‌مدت این واکسن‌‌ها نیز سپری نشده است؛ ملاحظه می‌‌‌فرمایید که در کشورهای سازنده این‌گونه واکسن‌‌ها اعم از آمریکا و انگلیس نیز، علی‌رغم شروع واکسیناسیون برای برخی گروه‌‌‌های پرخطر و کادر درمانی، بسیاری از افراد با وجود وضعیت وخیم و رکوردشکنی آمار مرگ‌ و میر، به‌دلیل همین شبهات و عوارض احتمالی، حاضر به تزریق واکسن‌‌‌های مذکور نیستند.
2. به‌گفته متخصصان ژنتیک پزشکی، با توجه به نوظهور بودن واکسن‌‌‌های نسل سوم یا ژنی، هنوز نمی‌‌توان از احتمال ایجاد عوارض جانبی بلندمدت مانند ایجاد تغییرات اپی‌ژنتیکی در سلول‌های بدن انسان توسط آنها، مطمئن بود چرا که هنوز مطالعات بلندمدت چندساله درخصوص این‌گونه واکسن‌‌‌ها انجام نشده است.
3. ابهامات جدی و قابل تأمل درخصوص سیر اعطای تأییدیه‌‌‌های رسمی ‌به واکسن‌‌‌های تولیدی شرکت‌‌‌های آمریکایی وجود دارد، چنان‌که حتی به‌اذعان رسانه‌‌‌های آمریکایی، مسئولان سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای تأیید برخی از این واکسن‌ها از سوی مسئولان کاخ سفید شدیداً تحت ‌فشار قرار گرفته‌‌‌اند که این شرایط، لزوم اتخاذ احتیاط عاقلانه را بیش از پیش گوشزد می‌‌‌کند.
4. آیا منطقی است، از کسانی که داروهای ضروری مورد نیاز بیماران کشور ما (مانند بیماران پروانه‌‌‌ای، بیماران سرطانی و...) را به‌بهانه تحریم‌‌‌های ظالمانه، از ملت ایران دریغ کرده‌‌‌اند و حالا به ‌ناگهان دلسوز مردم ما شده‌‌‌اند، واکسن به‌صورت هدیه و خیریه دریافت شود؟
آیا ساده‌انگاری نیست که جان و سلامتی مردم عزیزمان را به‌عنوان نمونه آزمایشگاهی، برای آزمایش و بررسی کارایی واکسن بر روی یک جمعیت خاص، در اختیار سازندگان واکسن آمریکایی یا انگلیسی قرار دهیم، آن هم دولت‌‌هایی که طی چند دهه اخیر به ‌انحای مختلف اثبات کرده‌‌اند که کمترین حرمتی برای سلامت و جان ایرانیان قائل نیستند؟
5. تجربه تلخِ داروهای بی‌اثر و ناکارآمدی که به‌عنوان نسخه شفابخش کرونا طی 10 ماه اخیر میلیاردها دلار به جیب شرکت‌‌های دارویی ریخت و اتفاقاً تأییدیه FDA آمریکا و یا WHO را نیز داشت، ثابت کرد نباید مقهور هیاهو و سیاه‌بازی‌‌‌های جریانات به‌ ظاهر علمی و مافیای دارویی شد.
6. با در نظر گرفتن خطاهای علمی احتمالی به‌ویژه در مواقع اضطراری و تعجیل در ساخت این واکسن‌‌ها، وجود ‌تردید جدی در مورد کارایی واکسن‌‌های تازه به بازار آمده در مقابل جهش‌‌‌های مکرر ویروس کرونا، وجود ابهام درخصوص بازه ایمنی‌‌‌زایی واکسن و نیز مجهول بودن عوارض درازمدت این واکسن‌‌ها علاوه‌ بر عوارض فوری که تاکنون نشان داده‌‌‌اند (اعم از موارد فوت احتمالی و یا ابتلا به عوارض گوناگونِ گزارش‌ شده)؛ مؤثر و ایمن بودن واکسن‌‌‌های فوق زیر سؤال است. امروزه بیو‌تروریسم امری خیالی و ذهنی نیست؛ نظر به اینکه شواهد مسلم عینی از این شیطنت‌‌‌ها و نیز تست محصولات دارویی و واکسن‌‌ها در کشورهای آفریقایی و جهان سوم نیز وجود دارد.
7. ایران در حوزه پزشکی و محصولات دارویی جایگاه بالا و سابقه درخشانی در صنعت تولید واکسن دارد؛ با توجه به ابهام در بازه ایمنی القایی تمامی واکسن‌‌های کرونا و احتمال احتیاج به تکرار واکسن، تولید واکسن ایرانی، برای پوشش نیاز بالای جمعیت داخلی یک‌ ضرورت است و علاوه‌بر ایجاد افتخار و غرور ملی، می‌‌تواند زمینه صادرات و فروش به بخشی از جمعیت جهان را هم داشته باشد.
8. تحریم‌‌ها به‌هرحال یک واقعیت تلخ عینی است و تا قبل از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز، در مسیر انتقال ارز و یا در اولویت قرارگیری ایران در لیست خرید واکسن، موانع جدی وجود داشته است فلذا تلاش‌‌های ارزنده‌‌‌ دانشمندان و محققان داخلی باید بیش از گذشته مورد حمایت قرار گیرد.
در پایان از حضرتعالی انتظار می‌‌رود علاوه ‌بر اعلام ممنوعیت ورود واکسن‌ از سه کشور آمریکا، انگلیس و فرانسه - که به‌لطف دقت و تدبیر حکیمانه مقام معظم رهبری - مقرر شد، مراقبت بفرمایید که واکسن‌‌های تولیدی این کشورها و هرگونه واکسن تولیدشده از سوی مراکز غیرقابل اعتماد، به واسطه‌گری کشور ثالث نیز وارد کشور نشده و برخی واکسن‌‌‌های مربوط به سازوکار کوواکس نیز که ماهیت مورد شبهه و مشکوک به ارتباط با جریانات کاملاًً مسئله‌‌دار بین‌المللی دارد، خریداری نشود.
اگر مسئولان ناچار به وارد کردن واکسن مورد تأیید کوواکس هستند، ضروری است دقیقاًً مشخص و اعلام شود که اولاً واکسن از چه‌نوعی است (ویروس ضعیف‌شده یا پروتئین نوترکیب یا واکسن ژنی و...) و چه‌تعداد و چه‌زمانی و به‌عنوان محصول کدام کشور وارد خواهد شد.
امید است به‌فضل الهی، تدابیر عالمانه و همگرایی ملی و به ‌دور از فضاسازی‌های سیاسی دشمنان خارجی و ساده‌اندیشی‌‌‌های برخی از عوامل داخلی، مسئله واردات، تولید و توزیع واکسن کرونا به مطلوب‌ترین وجه ممکن انجام گیرد.»
پشت‌پرده واکسن‌های آمریکایی کرونا
اما هر روز که می‌گذرد ابعاد جدیدی از پشت‌پرده مشکوک و پر ابهام تولید‌کنندگان واکسن‌های آمریکایی کرونا منتشر می‌شود.
پیش از این گفته شد که بر اساس اطلاعات وب‌سایت رسمی ‌‌وزارت دادگستری آمریکا، شرکت داروسازی «فایزر» که این روزها برخی سنگ لزوم واردات واکسن آن به کشور را به سینه می‌زنند در سابقه خود بزرگترین تخلف دارویی تاریخ را ثبت کرده است. شرکت فایزر از سال ۲۰۰۰ تا الان ۷۴ محکومیت قطعی داشته و مجموعا در این بازه زمانی ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به‌خاطر اتهامات مختلف از قبیل «به خطر انداختن سلامت جامعه» تا «پنهان‌کاری در اثرکرد محصولات» یا «فریبکاری»، جریمه قطعی دارد.
در روزهای گذشته نیز روزنامه‌های صهیونیستی در گزارش‌هایی خبر دادند که برخی مدیران ارشد شرکت‌های آمریکایی «فایزر» و «مدرنا» که واکسن کرونا را تولید کرده‌اند صهیونیست‌های دو آتشه هستند.
حتی اگر از واکسن آمریکایی آسیب ببینید
حق شکایت ندارید!
اکنون جالب است که بدانید بر اساس قانونی که در آمریکا به تصویب رسیده، افرادی که دچار عوارض تزریق واکسن کرونا می‌شوند اجازه شکایت از شرکت‌های ساخت واکسن و دولت آمریکا را ندارند.
 به گزارش خبرگزاری فارس، تأیید واکسن فایزر در بحبوحه انتخابات آمریکا به مرگ چندین شهروند در کشورهای مختلف و بروز آلرژی‌های شدید و ابتلا به کرونا پس از دریافت واکسن منجر شد. این در حالیست که با وجود عارضه‌های مختلف، هنوز برنامه‌های واکسیناسیون با واکسن فایزر در برخی از کشورها به قوت خود باقیست و سازمان‌های رسمی ‌بهداشت آمریکا واکنشی به اخبار عوارض ناشی از تزریق فایزر نشان نمی‌دهند.
سلب حق شکایت
در میان همه عوارضی که پس از تزریق این واکسن بروز کرده، وب‌سایت سی‌ان‌بی‌سی با انتشار خبری یادآوری کرده، اگر پس از تزریق واکسن فایزر و مدرنا دچار عوارض جانبی واکسن شدید، نمی‌توانید از  این دو شرکت شکایت کنید. دولت نیز احتمالاً خسارت شما را جبران نخواهد کرد!
قانونی که حتی در صورت خطا
شرکت را از پاسخ‌دهی مصون می‌کند
بر اساس قانون «PREP»، شرکت‌هایی مانند فایزر و مدرنا در صورت بروز اشتباه در واکسن‌هایشان، از مسئولیت مصونیت کامل دارند؛ هر عارضه‌ای در هر فرد از هر کشوری رخ دهد، شرکت‌هایی که واکسن کرونا را توسعه داده‌ در ایمنی کامل از پاسخ‌دهی قرار دارند.
قانون آمادگی عمومی و آمادگی اضطراری (قانونPREP) مصونیت از مسئولیت‌ اشخاص و‌ اشخاصی که در توسعه، ساخت، آزمایش  توزیع واکسن را دارند، فراهم می‌کند.
سازمان غذا و داروی آمریکا نیز از شکایت
مصون است
«دوریت ریس»، استاد حقوق دانشگاه هیستینگز می‌گوید: افراد حتی نمی‌توانند از سازمان غذا و داروی آمریکا به دلیل تأیید یا عدم تأیید دارو شکایت کنند.
نقش دولت در بی‌قانونی‌های در سایه قانون
بر اساس آنچه که سی‌ان‌بی‌سی نوشته است، دولت آمریکا نمی‌خواهد افراد از شرکت‌های سازنده واکسن کووید۱۹ شکایت کنند. زیرا در این صورت، تولیدکنندگان احتمالاً قیمت بالاتری را برای هر فرد در هر دوز از دولت دریافت می‌کنند تا در خسارت‌های احتمالی را جبران کنند.
وقتی کادر درمان آمریکا
حاضر به دریافت واکسن نیستند
اخیراً نتایج یک نظرسنجی نشان داد هزاران نفر از کارکنان بخش بهداشت آمریکا از بیم عوارض جانبی این واکسن‌ها، حاضر نیستند واکسن کرونا دریافت کنند. به نوشته روزنامه «دیلی‌میل»، طبق این نظرسنجی، ۶۰ درصد کارکنان یک مرکز نگهداری سالمندان در ایالت اوهایو، حدود نیمی ‌از کارکنان بخش بهداشت یکی از مناطق کالیفرنیا و ۴۰ درصد از پرستاران شهر لس‌آنجلس از دریافت واکسن کرونا امتناع می‌کنند. شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی می‌گویند از عوارض جانبی خطرناک دریافت این واکسن نگران هستند و نمی‌خواهند با آنها مانند موش آزمایشگاهی رفتار شود.
۴۰ درصد مردم آمریکا  واکسن کرونا نمی‌زنند
طبق نظرسنجی اخیر انجام شده توسط مرکز تحقیقات پیو، تقریباً از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر می‌گوید که «به‌طور قطع»یا «احتمالاً» واکسینه نمی‌شود.
ساخت سریع‌ترین واکسن
 چهار سال طول کشید!
سریع‌ترین واکسنی که تاکنون تولید شده مربوط به اوریون است؛ توسعه این واکسن چهار سال طول کشید و در سال ۱۹۶۷ مجوز استفاده گرفت. واکسن کووید۱۹ شرکت فایزر اما در مدت هشت ماه تولید و برای استفاده اضطراری تأیید شد؛ روند کوتاه ساخت واکسن و تأیید آن باعث بی‌اعتمادی مردم در ایالات متحده
شده است.
واکسن فایزر در حالی تأیید و همچنان در فاز آزمایشی روی افراد بسیاری در دنیا تزریق می‌شود که از زمان تزریق تا کنون گزارش چندین مورد مرگ در کشورهای مختلف دنیا از جمله خود آمریکا، چندین مورد ابتلاء به آلرژی‌های شدید و ابتلاء به کرونا پس از تزریق را در کارنامه خود دارد.
ماه گذشته رسانه‌ها فاش کردند «مارک میدوز» رئیس کارکنان کاخ سفید نیز رئیس اداره غذا و داروی ایالات متحده را تهدید کرده بود واکسن فایزر را تأیید کنند وگرنه آماده استعفا خواهد باشد.